Якщо ви курку так ще не готували –обов’язково зробіть. Це не класичний рецепт (я його роблю по-своєму). Незвично, але дуже смачно
Хочете здивувати своїх гостей і домашніх оригінальним, дуже смачною стравою з курки, на приготування якого ви витратите трохи більше півгодини? ! Це один з найбільш улюблених рецептів з курки в нашій родині. Виходить дуже незвично і неймовірно смачно. Страва нагадує сациві, але готувати курку і підливу (як для сациві) ми будемо разом, а не окремо.
Такий варіант приготування сациві я придумала сама, часто роблю його просто на вечерю, тому що подобається нам усім, і робити – дійсно всього півгодини!
Отже почнемо.
Одну середню цибулину дрібно ріжемо. Відразу ж викладаємо цибулю на сковороду і обсмажуємо до золотистого кольору на суміші вершкового і рослинного масла.
Поки цибуля обсмажується куряче філе нарізаємо на невеликі кубики.
Тепер до цибулі викладаємо шматочки курячого філе і обсмажуємо його з цибулею буквально 10 хвилин, поки куряче філе не поміняє колір.
Тепер наливаємо в сковороду окріп так, щоб м’ясо покрилося їм, накриваємо кришкою сковороду і на невеликому вогні готуємо м’ясо хвилин 5-7. За бажанням можна додати трохи вершків. Мені здається, що так вийде ще смачніше.
І ось тепер, коли м’ясо майже готове, настає найвідповідальніший момент
Спочатку ми солимо і перчимо страву за смаком. Я зазвичай солю адигейської сіллю. А тепер додаємо необхідні спеції. В цьому блюді обов’язково повинні бути присутніми уцхо-сунелі і мелена кінза. Якщо немає уцхо-сунелі, можна використовувати чаман.
Кількість спецій регулюйте на свій смак, я ж даю то кількість спецій, яке я зазвичай додаю в це блюдо.
І тепер прийшла черга додати мелені горіхи.
До речі, горіхи краще подрібнювати на м’ясорубці, а не в блендері (так вони виходять більш м’які і краще виділяють масло).
Кількість горіхів залежить від того, який густоти ви хочете отримати соус. Але при цьому Ви повинні врахувати, що при охолодженні соус густіє.
Даємо прокипіти курки з горіхами пару хвилин, викладаємо подрібнений часник, перемішуємо і вимикаємо плиту.
Накриваємо сковороду кришкою і обов’язково даємо настоятися страви хоча б 15 хвилин.
І якщо б ви знали, яка неймовірна смакота виходить. Зазвичай таку курку падають з мамалигою (кукурудзяною кашею), але я найчастіше роблю для цієї курки в горіховому соусі пшеничну кашу. А сама люблю просто чорним хлібцем в соус помакать.
Рецепт
- Куряче філе – 0,9 кг
- Цибуля – 1 шт (150 г)
- Часник – 3 – 4 зубчики
- Рослинне масло – 3 ст. ложки
- Вершкове масло – 40 г
- Окріп – скільки буде потрібно
- Вершки (за бажанням) – 100 мл
- Мелені волоські горіхи – 100 г
- Сіль адигейська – за смаком
- Суміш перців – за смаком
- Мелена кінза -0,5 – 1 ч ложка без верху
- Уцхо-сунелі – 1 ч. ложка без верху
- Хмелі-сунелі – 0,5 ч ложки
- Червоний пекучий перець – за бажанням