Кулінарія

Пиріжки – найкраще!

Кращі і тому улюблені рецепти, перевірені часом і вдячними їдцями.

Печені пиріжки з м’ясом. Пряженные пиріжки з горохом. Наливні пиріжки з цибулею і яйцем.

Рецепти зрозумілі і прості. З найбільш доступних продуктів. Дійте строго по інструкції і отримаєте обіцяне гастрономічне задоволення! Якщо що, задавайте питання в коментарях.

Приготуйте ці чудові пиріжки і порадуйте хорошою випічкою себе і своїх близьких і рідних!

Пиріжки з м’ясом на сдобном тесті.

Пиріжки випечені на сдобном тесті з м’ясом

Класичний варіант пишних і здобних пиріжків з начинкою з вареного м’яса. Це найкраще выпечное виріб для подачі до бульйонів або негустим супів, відмінна закуска або ситний перекус.

Для начинки правильніше вибрати яловичину, причому не від самих преміальних відрубів. Найкраще підійде м’ясо від подбедерка, грудинки, шиї і навіть від ляшки.

М’ясо від цих відрубів вимагає досить тривалого варіння. Але саме воно виходить самим ніжним, ароматним і має саме тим самим смаком, який запам’ятав кожен з нас, коли їв найсмачніші пиріжки з м’ясом.

Цибулю додати м’ясний фарш обов’язково підсмажте на вершковому або топленому маслі. Саме воно додасть пиріжкам апетитний вершковий знайомий аромат і солодкуватий смак.

У даному рецепті в тісто для пиріжків додається невелика кількість соди. Цей прийом робить тісто дуже пухнастим і ніжним. Пиріжки довго не черствіють і зберігають гарний вигляд протягом 2-3 днів. Але для того щоб сода не «подсушивала» тісто, а у неї є така негативна властивість, обов’язково додавайте при замісі масло і сметану необхідної жирності. Інакше пиріжки можуть вийти крошливыми і сухуватими.

Для приготування вам знадобиться:

Тісто.

Яловичина відварна – 700 г, цибуля ріпчаста – 250 г, масло вершкове – 70 г, м’ясний бульйон – опціонально, сіль і мелений чорний перець за смаком.

Ріпчасту цибулю наріжте дрібними кубиками і обсмажте на вершковому маслі до легкого золотистого відтінку. Цибуля не потрібно пересмажувати, так як він втратить свій солодкуватий смак і може почати гірчити.

Відварне м’ясо пропустіть через м’ясорубку або подрібніть в блендері. Якщо м’ясо у вас дуже пісне, можете додати до нього ще 50 грамів вершкового масла.

Перемелене м’ясо змішати з обсмаженою цибулею і додайте трохи бульйону. Так само посоліть і поперчіть за смаком.

Для того щоб приготувати м’ясну начинку правильної вологості, з невеликим зусиллям стисніть у кулак м’ясо, змішане з цибулею. Якщо начинка злиплася в досить щільний і злегка вологий грудку, то вона ідеальна, і бульйон додавати не потрібно. Якщо начинка суховата і розсипчастим, додайте пару столових ложок бульйону і вмішайте їх у фарш. Тепер знову перевірте начинку.

Якщо ж начинка дуже волога і після стиснення в грудку з неї випливає зайва рідина, обов’язково підсушіть начинку на сковороді. Зі занадто вологою начинкою пиріжки будуть погано пропікається, і тісто всередині буде клеклым.

Начинку ви можете приготувати заздалегідь. Тільки врахуйте, що перед ліпленням пиріжків начинку потрібно зігріти до кімнатної температури. Інакше під час расстойки холодна начинка не дасть пиріжкам піднятися.

Тісто.

Борошно пшеничне – 800 г, молоко – 300 мл, масло вершкове 82% – 100 р, сметана 20% – 100 р, яйце куряче С0 – 2 шт. , дріжджі пресовані/сухі – 15/6 р, цукровий пісок – 30 г, сіль – 10 г, сода – 3 р.

Всі продукти мають бути кімнатної температури. Молоко краще трохи підігріти до температури 36-38 ºС. Вершкове масло зігрійте до м’якості, розтоплювати його не потрібно.

Дріжджі розчиніть в молоці разом з половиною цукру. Приготовану суміш відставте на 10 хвилин у бік.

Борошно змішайте з содою і просійте кілька разів через сито. Одне яйце розділити на білок і жовток. Білок піде в тісто. Жовток поки відкладіть в сторону. Він знадобиться для змащування пиріжків.

Яйця змішайте з сіллю, цукром і сметаною до однорідності. Влийте до суміші молоко з дріжджами і все перемішайте.

Всипте в суміш половину борошна і перемішайте все ложкою або лопаткою.

Додайте борошно і замісіть тісто. Вимішуйте тісто протягом 2-3 хвилин. Потім покладіть його в миску і накрийте плівкою. Дайте тісту відлежатися хвилин 10-15. Тепер вмішайте в тісто м’яке вершкове масло і вимісити тісто до гладкості.

Миску, в якій тісто буде підніматися, змастіть тонким шаром рослинного масла. Тісто округліть і покладіть в миску. Затягніть миску плівкою і поставте тісто в тепле місце на годину, півтори. Тісто має збільшитися в 2,5 – 3 рази. Перекладіть тісто на робочу поверхню і обімніть його. Знову подкатайте в кулю, складіть в миску. Затягніть плівкою і поставте для підйому на 40-50 хвилин.

Знову обімніть тісто і обробити на 24-28 частин. Кожну частину подкатайте в невеликий шар і складіть на робочу поверхню. Накрийте заготовки поліетиленовим пакетом або плівкою, щоб тісто не подсыхало. Дайте заготівлях відпочити 5-10 хвилин і приступайте до формування пиріжків.

Кожну заготовку розімніть пальцями в коржик діаметром 7-8 див. Намагайтеся краї коржі зробити тонший, а серединку залишати пишною. Викладіть начинку на корж. Начинки потрібно брати 38-40 р. Це столова ложка з невеликою гіркою.

Ретельно защипайте шов і злегка підтягніть лівий і правий краю до центру. Отриманий шов загорніть на бік і обережно притисніть його до денця пиріжка. Пиріжок переверніть, якщо потрібно, підрівняйте і покладіть на деко.

Деко застеліть папером для випічки і викладайте сформовані пиріжки на відстані 2-3 см один від одного.

Викладені на деко пиріжки обов’язково прикрийте целофановим пакетом або плівкою. Дайте пиріжкам перед випічкою підійти хвилин 20.

Духовку розігрійте до 190 С.

Відкладений жовток змішайте з чайною ложкою молока або води.

Підійшли пиріжки акуратно змастіть тонким шаром жовткової обмазки і залиште їх на 5-7 хвилин для того, щоб обмазка трохи підсохла. Якщо відправити пиріжки в духовку відразу після обмазки, пиріжки зарум’яняться, але не одержать бажаного глянцю.

Випікайте пиріжки в розігрітій духовці 20 хвилин.

Гарячі пиріжки ви можете змастити розтопленим вершковим маслом. Тоді скоринка стаент дуже м’якою, і пиріжки будуть буквально танути в роті.

Пиріжки пряженые (смажені) з начинкою з гороху.

Пряженые пиріжки з горохом

Ці пиріжки готуються на швидкому кефирном тесті і виходять дуже смачними і ароматними. Приготоване тісто за рецептом неймовірно ніжне і м’яке. На такому тесті ви можете готувати смачні пиріжки з картоплею чи капустою. Навіть з повидлом вийде дуже смачно і пишно.

Горохову начинку ви можете додатково урізноманітнити, додавши в неї обсмажений копчений бекон або грудинку. Начинка вийде неймовірно ніжною і ароматною.

Найдовше в даному рецепті готуватися саме начинка. Так як горох і вимагає додаткового замочування, і досить довгого варіння. Тому пропоную вам приготувати начинку напередодні. Тоді приготування пиріжків не займе у вас занадто багато часу.

Для приготування вам знадобиться:

Начинка.

Горох сухий – 200 г, вода – 300 мл, цибуля ріпчаста – 200 г, масло рослинне ароматне – 40 мл, грудинка варено-копчена – 100 г, сухий часник і кріп – 2 р, сіль за смаком.

Горох замочити на 4-6 годин, можна на ніч. Замочений горох промийте і відкиньте на сито. Потім перекладіть в каструлю і залийте водою. Вода повинна бути вище рівня гороху на 1 див. Доведіть горох до кипіння і зменшіть вогонь. Якщо горох виділив дуже багато піни, зніміть її ложкою.

Варіть горох при слабкому кипінні до готовності, тобто до повного розварювання до консистенції пюре. Після того як горох почне розварюватися, посоліть його за смаком. Перед закінченням варіння додайте сухий часник і сухий кріп. Все перемішайте і зніміть з вогню. Для більш ніжної консистенції ви можете пробити пюре заглибним блендером.

Так само врахуйте, що рідкувате пюре після остигання стане дуже щільним, тому не вываривайте пюре до надмірної густоти.

Грудинку наріжте дрібними кубиками і обсмажте на рослинному маслі до яскравого рум’янцю. Смажте на невеликому вогні, щоб витопити жир і підсмажити гркудинку до рум’яності. Тепер додайте нашатковану дрібними кубиками цибулю і смажте його разом з грудинкою до м’якості та легкого золотавості. Цибулю також не пересушите і не пережарьте.

Змішайте цибулю з грудинкою з гороховим пюре. Все добре перемішайте і повністю остудіть.

Тісто.

Борошно пшеничне – 800 г, кефір – 400 мл, яйце куряче С0 – 1 шт. , сметана 20% – 100 г, масло рослинне – 70 мл, цукровий пісок 60 р, сіль кухонна 10 г, сода харчова – 6 р.

Змішайте кефір зі сметаною і цукром і підігрійте в сотейнику до температури 38-40 ° С. Зніміть з вогню і перемішайте до повного розчинення цукру.

Яйце збийте виделкою до однорідності. Додайте рослинне масло і знову добре перемішайте.

Отриману масу влийте в підігріту кефірну суміш і знову все перемішайте до однорідності.

Додайте половину борошна і перемішайте масу ложкою або лопаткою. Борошно змішайте з содою і всипте в приготоване рідке тісто. Вимішуйте тісто, виклавши його з миски на робочу поверхню до тих пір, поки воно не почне відлипати від рук і робочої поверхні.

Врахуйте, що тісто збереже певну липкість, це нормально. Для більш зручної роботи з тестом змастіть руки тонким шаром рослинного масла. Не «забивайте» тісто зайвої борошном, воно може втратити свою пишність і м’якість.

Замішане тісто перекладіть в миску, змащену тонким шаром рослинного масла. Затягніть миску харчовою плівкою або щільно прикрийте кришкою.

Обов’язково дайте тісту вистоятися 30 хвилин. З цієї кількості тесту у вас вийде близько 30 пиріжків середнього розміру.

Змастіть робочу поверхню невеликою кількістю рослинного масла. З тестом зручніше працювати, розділивши його на 3 частини.

Одну частину тіста поділіть на 10 рівних частин і подкатайте в кожну кульку. Тепер кожну заготовку розімніть в коржик, покладіть близько столової ложки начинки і защипайте краю.

Натисніть на сформований пиріжок пальцями і акуратно примніть його. Висота пиріжка повинна бути не більше 1. 5 див. Врахуйте, що пиріжок пристойно збільшиться під час смаження. Тому високим його робити не слід.

Тепер викладіть пиріжок на сковороду з розігрітим рослинним маслом швом вниз. Масло не потрібно розігрівати вище 160 ºС. Оптимальна температура – від 140 ºС до 150 ºС. Якщо температура буде нижче, то тісто вбере багато масла, яке буде стікати з пиріжків. Якщо масло перегріти, пиріжки будуть підгоряти зовні, а всередині залишаться сирими.

Обсмажте пиріжок з усіх боків до красивої рум’яної скоринки і викладіть на паперові рушники, щоб видалити надлишки масла.

Подавайте пиріжки з соусом із сметани і свіжої зелені. Це дуже смачно!

Пиріжки наливні з начинкою з цибулі і яйця.

Наливні пиріжки з цибулею і яйцем

Основа рецепта взята з книги Олени Молоховець «Подарунок молодим господаркам». Тісто за рецептом виходить рідкуватим і тягучим, так як спочатку за даним рецептом випікалися оладки. Я його трохи змінила, зробивши трохи густіше.

Пиріжки виходять настільки смачними, що саме їх просять спекти найчастіше. Пиріжки ви можете випікати з будь-якими начинками. Тільки не беріть занадто вологі.

З тестом працювати легко, але до нього треба пристосуватися. Я зазвичай визначаюся з початковим об’ємом тесту для нижнього шару і рівно така ж кількість викладаю зверху.

Улюблені начинки: відварна риба, свіжа зелень, сухий сир, шинка і, звичайно, січені яйця з зеленою цибулею.

Дуже вам рекомендую приготувати ці смачні пиріжки. І робіть цілу порцію, так як з’їдається все дуже швидко і в гарячому вигляді.

Для приготування вам знадобиться:

Начинка.

Яйце куряче – 6 шт цибуля зелена – 60 г, сир типу адигейського або моцарелла – 100 г, зелень кропу – 30 г, сіль і перець за смаком.

Яйця зваріть круто і розімніть їх виделкою, приправивши сіллю і перцем. Сир натріть на тертці, зелень кропу дрібно нарубаєте. Зелену цибулю наріжте тонкими кільцями і перетріть з парою пучок солі. Змішайте всі інгредієнти разом.

Начинку краще спочатку скачати в невеликі кульки і потім їх приплюснути. Так вам буде зручніше додавати її в пиріжки.

Тісто.

Борошно пшеничне – 650 г, молоко – 500 мл, яйце куряче С0 – 3 шт. масло вершкове – 60 р, цукровий пісок – 20 г, сіль – 7 г, дріжджі пресовані/сухі – 15 / 7 г, ванілін (за бажанням) – 1 р.

Борошно змішайте з дріжджами і теплим молоком (38-40 ° С) і замісіть тісто. Якщо дріжджі у вас пресовані, то спочатку розчиніть їх у молоці і потім приготовлену суміш влийте в борошно.

Тісто буде досить рідким, так що ви можете замішувати його лопаткою або ложкою. Але і рукою це зробити не забороняється.

Ємність з тістом накрийте плівкою і поставте в тепле місце на 1. 5 – 2 години. Обімніть тісто і додайте в нього змішані з сіллю і цукром яйця, розтоплене вершкове масло і ванілін.

Все добре перемішайте і поставте тісто для вторинного підйому на 1 годину.

Тісто не обминайте. Випікати пиріжки потрібно, зачерпуючи тісто з самого верху.

У сковороду налити рослинне масло, шаром близько 1 см і добре розігрійте його.

Зачерпніть столовою ложкою тісто і викладіть на сковороду. Зверху покладіть начинку і накрийте її другою частиною тіста. Підсмажте пиріжок в олії до рум’янцю і акуратно переверніть на іншу сторону.

Випікайте пиріжки при середньому нагріві. Не потрібно сковорідку занадто розпікати, так як пиріжки можуть підгоріти і не пропектися.

Готові пиріжки викладайте на паперові рушники для видалення зайвої олії.

Подавайте пиріжки з соусом з йогурту або кефіру. Змішайте із зеленню і часником або з аджикою. Пиріжки з солодкою начинкою або йогуртом подавайте зі сметаною або розтопленим шоколадом.

Пиріжки на сдобном тесті з різними начинками.

А тут ще цікаві статті з рецептами. Переходьте за посиланням.

Ставте лайки підписуйтесь на канал “Правильно готуємо” в Яндекс Дзен, щоб не пропускати наші нові публікації.

Поділіться статтею в соцмережах. ДЯКУЮ ВАМ