Страви на кожен день: неймовірно смачні рецепти і борщів зелених(холодного борщу)
Привіт, друзі! Сьогодні я хочу поділитися з вами рецептом неймовірно приємного і смачного страви, ідеального для спекотних літніх днів – і борщів зелених.
У даній статті я хочу поділитися з вами двома рецептами і борщів зелених – для початку ви дізнаєтеся як приготувати борщ на воді, а після я вам розповім рецепт і борщів зелених на кефірі. Приступимо!
Борщ на воді:
Інгредієнти:
-2 середніх буряків
-1 велика цибулина
-2 картоплини
-2 свіжих огірка
-4 варених яйця
-2 літра води
-3 столові ложки лимонного соку або 50 мл 9% оцту
-Сіль, чорний перець за смаком
-Зелень (кріп, петрушка) для подачі
Приготування:
-Очистіть буряк, цибуля і картопля. Наріжте цибулю і картоплю невеликими кубиками, буряк – тонкими смужками.
-У великій каструлі залийте овочі 2 літрами води і варіть на середньому вогні до готовності овочів (близько 20-30 хвилин).
-Коли овочі в бульйоні стануть м’якими, додати лимонний сік або оцет, сіль, перець за смаком і дайте супу трохи охолонути.
Примітка: Кількість лимонного соку або оцту залежить від ваших особистих смаків і розміру порції, яку ви готуєте. Зазвичай, для 2-3 літрів супу використовують приблизно 2-3 столові ложки лимонного соку або оцту. Але почніть з однієї столової ложки, потім спробуйте і, при необхідності, додайте більше, щоб домогтися бажаної кислоти. Важливо пам’ятати, що можна завжди додати більше, але надлишок кислоти буде складно нейтралізувати.
-В цей час наріжте свіжі огірки тонкими смужками і додати в суп.
-Наріжте варені яйця і додайте в суп.
-Подавайте суп, посипавши його зеленню. Якщо ви хочете, ви можете додати в кожну порцію сметану або майонез.
Борщ на кефірі:
Інгредієнти:
-2 середніх буряків
-1 літр кефіру
-2 свіжих огірка
-4 варених яйця
-1 велика цибулина
-2 зубчики часнику
-Сіль, перець за смаком
-Зелень (кріп, петрушка) за смаком
Спосіб приготування:
-Відваріть буряк до готовності (приблизно 40-60 хвилин). Щоб перевірити готовність, застроміть в буряк ніж – він має легко входити.
-Після варіння остудіть буряки під холодною водою і очистити.
-Тонко наріжте очищену буряк, огірки і цибуля.
-Збийте в блендері кефір з часником, додайте сіль і перець за смаком.
-У велику миску, додайте нарізані овочі, налийте кефір з часником і ретельно перемішайте.
-Окремо наріжте варені яйця і додайте в миску.
-Додайте зелень за смаком і ще раз добре перемішайте.
-Поставте борщ в холодильник на 2-3 години перед подачею. Цей холодний суп стає тільки смачніше, якщо його залишити на деякий час, щоб всі інгредієнти “зійшлися”.
Ці страви додадуть вашому річному столу особливу насолоду і комусь, навіть, спогади з дитинства Приємного апетиту!