Кулінарія

Страви на кожен день: неймовірно смачні рецепти і борщів зелених(холодного борщу)

Привіт, друзі! Сьогодні я хочу поділитися з вами рецептом неймовірно приємного і смачного страви, ідеального для спекотних літніх днів – і борщів зелених.

У даній статті я хочу поділитися з вами двома рецептами і борщів зелених – для початку ви дізнаєтеся як приготувати борщ на воді, а після я вам розповім рецепт і борщів зелених на кефірі. Приступимо!

Борщ на воді:

Інгредієнти:

-2 середніх буряків

-1 велика цибулина

-2 картоплини

-2 свіжих огірка

-4 варених яйця

-2 літра води

-3 столові ложки лимонного соку або 50 мл 9% оцту

-Сіль, чорний перець за смаком

-Зелень (кріп, петрушка) для подачі

Приготування:

-Очистіть буряк, цибуля і картопля. Наріжте цибулю і картоплю невеликими кубиками, буряк – тонкими смужками.

-У великій каструлі залийте овочі 2 літрами води і варіть на середньому вогні до готовності овочів (близько 20-30 хвилин).

-Коли овочі в бульйоні стануть м’якими, додати лимонний сік або оцет, сіль, перець за смаком і дайте супу трохи охолонути.

Примітка: Кількість лимонного соку або оцту залежить від ваших особистих смаків і розміру порції, яку ви готуєте. Зазвичай, для 2-3 літрів супу використовують приблизно 2-3 столові ложки лимонного соку або оцту. Але почніть з однієї столової ложки, потім спробуйте і, при необхідності, додайте більше, щоб домогтися бажаної кислоти. Важливо пам’ятати, що можна завжди додати більше, але надлишок кислоти буде складно нейтралізувати.

-В цей час наріжте свіжі огірки тонкими смужками і додати в суп.

-Наріжте варені яйця і додайте в суп.

-Подавайте суп, посипавши його зеленню. Якщо ви хочете, ви можете додати в кожну порцію сметану або майонез.

Борщ на кефірі:

Інгредієнти:

-2 середніх буряків

-1 літр кефіру

-2 свіжих огірка

-4 варених яйця

-1 велика цибулина

-2 зубчики часнику

-Сіль, перець за смаком

-Зелень (кріп, петрушка) за смаком

Спосіб приготування:

-Відваріть буряк до готовності (приблизно 40-60 хвилин). Щоб перевірити готовність, застроміть в буряк ніж – він має легко входити.

-Після варіння остудіть буряки під холодною водою і очистити.

-Тонко наріжте очищену буряк, огірки і цибуля.

-Збийте в блендері кефір з часником, додайте сіль і перець за смаком.

-У велику миску, додайте нарізані овочі, налийте кефір з часником і ретельно перемішайте.

-Окремо наріжте варені яйця і додайте в миску.

-Додайте зелень за смаком і ще раз добре перемішайте.

-Поставте борщ в холодильник на 2-3 години перед подачею. Цей холодний суп стає тільки смачніше, якщо його залишити на деякий час, щоб всі інгредієнти “зійшлися”.

Ці страви додадуть вашому річному столу особливу насолоду і комусь, навіть, спогади з дитинства Приємного апетиту!