Рецепт піци на дріжджовому тісті
Піца, яку ми сьогодні будемо готувати, на дріжджовому тесті готується дуже легко і швидко, а виходить завжди смачною! Головним для піци є тісто, важливо щоб воно вийшло пишним. Тісто по нашому рецепту виходить саме таким, а начинка апетитною і дуже соковитою!
У цьому рецепті ми використовуємо традиційну начинку, але ви можете вибрати будь-яку іншу начинку, наприклад: куряча грудка, ананаси і вершковий соус, сир. При приготуванні рекомендуємо використовувати сир твердих сортів так як після приготування він добре тягнеться.
Рецепт №1
Піца на дріжджовому тесті – страва, яку полюбляють люди в будь-якому віці і в будь-якій сім’ї! Піца за нашим рецептом на дріжджовому тесті виходить краще покупної і в рази смачніше! Начинка чудово доповнює смачне і м’яке тісто. Обов’язково спробуйте цей рецепт і ви залишитеся дуже задоволені!
Нам знадобиться:
Для тіста:
- Цукор – 1 ч. л.
- Сіль – 0,5 ч. л
- Вода – 160мл.
- Дріжджі сухі – 6г.
- Олія соняшникова або оливкова – 2 ст. л.
- Борошно – 300г.
Для начинки:
- Кетчуп або томатна паста – 4 ст. л.
- Перець червоний – 200г.
- Сир твердий – 200г.
- Помідор – 200-300г.
- Ковбаса – 200г.
Приготування:
- Для початку необхідно налити теплу кип’ячену воду в ємність, додати дріжджі і цукор (можна замінити на живі). Добре перемішати.
- Потім потрібно додати сіль, оливкова або соняшникова маслом знову перемішати.
- Додаючи частинами борошно, замісіть тісто, після чого накрийте миску чистим рушникам або харчовою плівкою і поставте в тепле місце на 30-40 хвилин.
- Аркуш пергаменту присипте борошном і на ньому розкачайте тісто діаметром приблизно 25-30 див.
- Тісто необхідно змастити кетчупом, можна використовувати томатну пасту або будь-який інший соус.
- Далі готуємо нашу начинку. Ковбасу і помідори нарізаємо півкільцями, солодкий перець невеликими шматочками, сир тремо на дрібну тертку. Викладаємо в послідовності: ковбаса, томат, перед і сир.
- Випікайте піцу на дріжджовому тесті в попередньо розігрітій духовці при температурі 200 градусів близько 15-20 хвилин.
- Готову піцу за бажанням можна посипати свіжою зеленою цибулею та кропом, а також можна використовувати улюблені спеції.
- Приємного апетиту!
Рецепт №2
Інгредієнти:
Для тіста:
- Рослинна олія – 6 ст. л.
- Борошно – 5 ст.
- Яйце – 4 шт.
- Тепла вода – 2ст. ;
- Вершкове масло – 100 р.
- Сіль – 2 ч. л.
- Цукор – 2 ст. л.
- Сухі дріжджі – 3 ч. л.
Для начинки:
- Свіжі або консервовані гриби – 400 р.
- Кетчуп – 4-6 столових. л.
- Сметана або майонез – 4 ст. л.
- Сир твердий – 200г.
- Сир сулугуні – 200г.
- Ковбаса або шинка – 400 р.
- Помідори – 4-6шт.
Приготування:
- Розтоплюємо вершкове масло і даємо охолонути, після чого додаємо цукор, сіль і яйця. Добре перемішуємо.
- Далі додаємо воду і добре перемішуємо до однорідності.
- В іншій ємності змішуємо дріжджі і борошно. Збиваємо до однорідності.
- Потім вливаємо рідку складову тіста, соняшникова олія і вимішуємо.
- Накриваємо наше тісто харчовою плівкою і залишаємо в теплому місці на 40-50 хвилин.
- Починаємо формувати піцу. Форму для піци або деко змащуємо олією і розкачуємо на ньому тісто.
- Після того як тісто сформовано змащуємо його Томатним соусом і сметаною (можна замінити на кетчуп з майонезом).
- Далі викладаємо нашу начинку, заздалегідь нарізану (начинка може бути будь-який) і засипаємо все двома видами сиру.
- Запікати піцу необхідно при температура 180 градусів протягом 30-35 хвилин в розігрітій духовці.
- Після запікання піцу можна прикрасити свіжою зеленню або посипати улюбленими спеціями.
- Приємного апетиту!