Краса

Кефір зберігати не можна?! (огляд виробників)

Я, коли купую кефір, зазвичай випиваю його за 3-4 дні, в крайньому випадку, якщо довше зберігався, роблю з нього оладки, наприклад. Але виявляється, що цього робити не можна, принаймні так стверджують технологи і лікарі. А багато хто-то люди взагалі воліють пити перед сном кефір 3-х денної давності, читаючи його більш корисним, нібито такий продукт найефективніше покращує роботу кишечника.

Скільки можна зберігати відкритий кефір

Не на кожній упаковці кефіру коштує, скільки його можна зберігати після розтину, хоча за законом виробник зобов’язаний це вказувати. Зрідка можна побачити, що протягом 1 доби його необхідно вжити. Експерти стверджують, що кефір спокійно можна пити після розкриття упаковки протягом 2х днів, довше тільки у тому випадку, якщо 100% впевнені, що в нього нічого не потрапить ззовні, і кришка тут не є порятунком, вся справа в тому, що, коли ми розкриваємо упаковку, продукт вже починає сам по собі псуватися, так як порушується герметизація. А адже багато п’ють кефір тільки 1 раз в день по 1 склянці, купуючи при цьому упаковку в 1 літр.

І такий кефір може таїти в собі небезпеку, пояснюють лікарі, так як у простояв більше 3х діб кефіру втрачаються властивості пробіотиків і пребіотиків, там заселяються дріжджі, і при вживанні такого продукту відбувається здуття живота, болі, можливі діарея або запор, тому такий кефір краще не пити.

Робити з старого кефіру оладки, як роблять багато господинь споконвіку, теж не варіант, так як утворюються токсичні речовини (плісняві гриби розмножуються, виділяючи мікотоксини), мікроорганізми-то загинуть при термообробці, а ось вони-ні. Ще небезпечніше робити з такого кефіру якусь подобу сиру, так як в ньому концентрується все те погане та шкідливе, що накопичилося в який простояв довго кефірі. Тому тричі подумайте, перш ніж використовувати старий кефір, термообробкою мікроорганізми ви вб’єте, а мікотоксини будуть накопичуватися в організмі.

Купуйте тільки той кефір, де вказано, скільки часу його можна зберігати після розтину, якщо вказівок немає – такий кефір необхідно випивати відразу.

Чи можна пити кефір на ніч?

Раніше вважалося, що кефір на ніч пити дуже корисно, так як він нормалізує роботу кишечника, поліпшує перистальтику і профілактує запори, а також сприяє схудненню. Але зараз можна в інтернеті побачити статті, що пити кефір на ніч – це шкідливо і може призвести до раку. Ось що кажуть про це лікарі:

1. Кефір корисний для кишечника, так як пригнічує патогенну та умовно-патогенну флору, яка завжди є в нашому організмі, а також наші власні біфідо – і лактобактерії на тлі кефіру краще себе почувають, продовжуючи активно рости і підтримувати баланс хорошою мікробіоти. Присутня в кефірі молочна кислота є м’яким стимулятором рухової активності, а значить і профілактики запорів, геморою і раку товстої кишки. АЛЕ. . мова йде про свіжому кефірі, після 3 днів від виробництва корисний тільки тим, у кого є діарея, так як він починає вже кріпити, а не проносити

2. Кефір, особливо 2,5%, корисна для жовчного міхура і печінки, така жирність дозволяє жовчі м’якше відходити, тим самим профилактируя каменеутворення, особливо добре пити кефір на ніч

3. Кефір покращує роботу мозку – кефір нормалізує роботу ШЛУНКОВО-кишкового тракту і профілактує запори (а 21 століття лікарі називають століттям запорів із-за неправильного харчування багатьох), а запори – це токсичні речовини з калових мас, які вчасно не вийшли, вони всмоктуються в кров, що може призвести до негативного впливу на мозок, викликаючи стан пригніченості. Плюс в кишечнику живуть корисні бактерії, які по суті представляють другий мозок, тому, якщо в товстому кишечнику проблеми і застій, то й теж саме може бути і в мозку

4. Кефір корисний для молодості шкіри – сприяє підтримці ідеальної мікрофлори кишечника, а хороша мікрофлора товстого кишечника – це і хороша чиста шкіра

5. Кефір корисний при схудненні – так, якщо замінити кефіром один із прийомів їжі

6. Кефір може негативно впливати на стравохід, якщо вживати його у великій кількості (більше 1 склянки за раз). При надмірному вживанні кефіру на ніч можуть траплятися закидання кислого вмісту шлунку в стравохід, дратуючи його слизову оболонку, що може призвести до ерозії, виразки і навіть раку. За наявності захворювань ШЛУНКОВО-кишкового тракту вживання кефіру може спровокувати запуск цих реакцій. Останні епідеміологічні дослідження свідчать, що навіть у практично здорових молодих людей є незмикання верхнього стравохідного сфінктера

7. Питво кефіру на ніч – це не випити кефір і лягти в ліжко, це випити його за 1,5 години до відходу до сну, це саме той час, за який відбувається евакуація кефіру з шлунка.

Огляд популярних виробників Кефіру 2,5% (березень 2020)

Чабан – безпечний, не містить немолочних жирів, крохмалю і карагенану, містить багато кальцію і сухого знежиреного молочного залишку, що говорить про високу якість використовуваної сировини, недоліки – має злегка кислуватий смак, білка в продукті трохи більше заявленого, але це скоріше характеристика товару, ніж зауваження

Простоквашино – безпечний, не містить немолочних жирів, крохмалю і карагенану, містить багато дріжджів і кальцію, недоліки – має занадто білий колір, але цей недолік не вважається істотним

Рузський – безпечний, не містить немолочних жирів, крохмалю і карагенану, містить високу кількість молочнокислих мікроорганізмів і кальцію, недоліки – має слабкий кисломолочний смак, колір білий з легким жовтуватим відтінком, досить низька в’язкість зразка, в маркуванні заявлено, що продукт призначений зокрема для харчування дітей від 3-х років, але в цьому випадку кількість вмісту дріжджів більш ніж в 4,5 рази перевищує допустимий рівень для продуктів для дитячого харчування

Свіже завтра – безпечний, не містить немолочних жирів, крохмалю і карагенану, містить високу кількість молочнокислих мікроорганізмів і кальцію, недоліки – має слабкий кисломолочний смак і запах з присмаком пастеризації, колір білий з легким жовтуватим відтінком, вміст дріжджів в 2,5 рази менше, ніж передбачає стандарт, у зв’язку з цим продукт не може іменуватися кефіром, і це серйозне зауваження

Сарафаново – безпечний, не містить немолочних жирів, крохмалю і карагенану, у зразка досить висока в’язкість і високий вміст кальцію, недоліки – має виключно білий колір, імовірно додавання фосфатів в якості стабілізатора, у зразку практично не міститися дріжджі, у зв’язку з цим продукт не може іменуватися кефіром, і це серйозне зауваження

Ось я, скільки не ходжу по магазинах, майже ніколи не бачу в продажу свіжий кефір, зазвичай мінімум 5 днів з моменту виробництва. Хтось примудряється купувати свіжий кефір?

Вибір залишається за вами!

Проставте, будь ласка, лайк, якщо сподобалася стаття.

А також підписуйтесь на мій канал, де можна подивитися рейтинги і на інші товари. І тоді ви будете знати, продукти яких виробників варто брати, а від яких краще утриматися. Буду рада бачити вас серед своїх читачів і передплатників.

Якщо не хочете втратити інформацію, то діліться їй у своїх соціальних мережах.