Кулінарія

Рецепт піци на дріжджовому тісті

Піца, яку ми сьогодні будемо готувати, на дріжджовому тесті готується дуже легко і швидко, а виходить завжди смачною! Головним для піци є тісто, важливо щоб воно вийшло пишним. Тісто по нашому рецепту виходить саме таким, а начинка апетитною і дуже соковитою!

У цьому рецепті ми використовуємо традиційну начинку, але ви можете вибрати будь-яку іншу начинку, наприклад: куряча грудка, ананаси і вершковий соус, сир. При приготуванні рекомендуємо використовувати сир твердих сортів так як після приготування він добре тягнеться.

Рецепт №1

Піца на дріжджовому тесті – страва, яку полюбляють люди в будь-якому віці і в будь-якій сім’ї! Піца за нашим рецептом на дріжджовому тесті виходить краще покупної і в рази смачніше! Начинка чудово доповнює смачне і м’яке тісто. Обов’язково спробуйте цей рецепт і ви залишитеся дуже задоволені!

Нам знадобиться:

Для тіста:

  1. Цукор – 1 ч. л.
  2. Сіль – 0,5 ч. л
  3. Вода – 160мл.
  4. Дріжджі сухі – 6г.
  5. Олія соняшникова або оливкова – 2 ст. л.
  6. Борошно – 300г.

Для начинки:

  1. Кетчуп або томатна паста – 4 ст. л.
  2. Перець червоний – 200г.
  3. Сир твердий – 200г.
  4. Помідор – 200-300г.
  5. Ковбаса – 200г.

Приготування:

  • Для початку необхідно налити теплу кип’ячену воду в ємність, додати дріжджі і цукор (можна замінити на живі). Добре перемішати.
  • Потім потрібно додати сіль, оливкова або соняшникова маслом знову перемішати.
  • Додаючи частинами борошно, замісіть тісто, після чого накрийте миску чистим рушникам або харчовою плівкою і поставте в тепле місце на 30-40 хвилин.
  • Аркуш пергаменту присипте борошном і на ньому розкачайте тісто діаметром приблизно 25-30 див.
  • Тісто необхідно змастити кетчупом, можна використовувати томатну пасту або будь-який інший соус.
  • Далі готуємо нашу начинку. Ковбасу і помідори нарізаємо півкільцями, солодкий перець невеликими шматочками, сир тремо на дрібну тертку. Викладаємо в послідовності: ковбаса, томат, перед і сир.
  • Випікайте піцу на дріжджовому тесті в попередньо розігрітій духовці при температурі 200 градусів близько 15-20 хвилин.
  • Готову піцу за бажанням можна посипати свіжою зеленою цибулею та кропом, а також можна використовувати улюблені спеції.
  • Приємного апетиту!

Рецепт №2

Інгредієнти:

Для тіста:

  1. Рослинна олія – 6 ст. л.
  2. Борошно – 5 ст.
  3. Яйце – 4 шт.
  4. Тепла вода – 2ст. ;
  5. Вершкове масло – 100 р.
  6. Сіль – 2 ч. л.
  7. Цукор – 2 ст. л.
  8. Сухі дріжджі – 3 ч. л.

Для начинки:

  1. Свіжі або консервовані гриби – 400 р.
  2. Кетчуп – 4-6 столових. л.
  3. Сметана або майонез – 4 ст. л.
  4. Сир твердий – 200г.
  5. Сир сулугуні – 200г.
  6. Ковбаса або шинка – 400 р.
  7. Помідори – 4-6шт.

Приготування:

  • Розтоплюємо вершкове масло і даємо охолонути, після чого додаємо цукор, сіль і яйця. Добре перемішуємо.
  • Далі додаємо воду і добре перемішуємо до однорідності.
  • В іншій ємності змішуємо дріжджі і борошно. Збиваємо до однорідності.
  • Потім вливаємо рідку складову тіста, соняшникова олія і вимішуємо.
  • Накриваємо наше тісто харчовою плівкою і залишаємо в теплому місці на 40-50 хвилин.
  • Починаємо формувати піцу. Форму для піци або деко змащуємо олією і розкачуємо на ньому тісто.
  • Після того як тісто сформовано змащуємо його Томатним соусом і сметаною (можна замінити на кетчуп з майонезом).
  • Далі викладаємо нашу начинку, заздалегідь нарізану (начинка може бути будь-який) і засипаємо все двома видами сиру.
  • Запікати піцу необхідно при температура 180 градусів протягом 30-35 хвилин в розігрітій духовці.
  • Після запікання піцу можна прикрасити свіжою зеленню або посипати улюбленими спеціями.
  • Приємного апетиту!