Як розігрівати їжу в мікрохвильовій печі, щоб вона не вийшла сухою і несмачною

Сучасні побутові прилади суттєво полегшують життя господаркам. Мікрохвильова піч – не виняток.

Найчастіше її використовують для швидкого розігріву готових страв. Але, на жаль, підігріта НВЧ-піччю їжа нерідко виходить сухою та несмачною. А все тому, що багато хто робить це неправильно.

Щоб розігріти на швидку руку готову страву, достатньо лише натиснути на мікрохвильовій печі одну кнопку і дочекатися сигналу таймера.

Як розігрівати їжу в мікрохвильовій печі, щоб вона не вийшла сухою і несмачною

Але, якщо ви хочете, щоб після перебування в НВЧ-печі ваші кулінарні шедеври не втратили свій смак і соковитість, дотримуйтесь цих простих порад (так роблю я, і їжа, що розігрівається мікрохвильовкою, ніколи не пересушується, не перетворюється на щось «гумова») :

Не забувайте додати трохи води

Якщо ви цього не зробите, то їжа втратить свою соковитість у мікрохвильовій печі (а недостатньо соковита і зовсім перетвориться на сухар). Тому перед розігрівом додайте в тарілку з їжею трохи чистої питної води. Замість неї можна використовувати і бульйон, і соус.

Використовуйте спеціальний пластиковий ковпак, який запобігає випаровуванню вологи (якщо його немає у вас під рукою, просто накривайте миску з їжею блюдцем).

Завдяки ковпаку мити мікрохвильову піч ви зможете рідше

А ще цей пристрій добре захищає стінки електроприладу від жирних бризок при нагріванні їжі. Завдяки йому “нутро” печі довше залишається чистим, його нескладно мити.

Дотримуйтесь принципу послідовного розігріву

Припустимо, ви підігріваєте в НВЧ-печі якесь складне блюдо, що складається зі шматочків м’яса та овочів. Найімовірніше, воно прогріється нерівномірно. А все тому, що м’ясу необхідний більший час на термічну обробку, ніж овочам. Вирішити цю проблему вам і допоможе послідовне розігрів. Спочатку розділіть страву на складові, а потім розігрійте їх у мікрохвильовій печі по черзі (окремо один від одного). Після цього ви зможете знову з’єднати компоненти страви разом і подати його гарячим до столу.

Як розігрівати їжу в мікрохвильовій печі, щоб вона не вийшла сухою і несмачною

Перемішуйте їжу під час її підігріву

Це потрібно робити, щоб вона розігрілася рівномірно.

Для цього увімкніть тридцятисекундне розігрів, потім вийміть миску з печі та перемішайте її вміст. Після знову поверніть їжу в мікрохвильову піч і продовжуйте її розігрівати. Перемішати страву я вам знадобиться не менше 3-4 разів. Такий підхід до розігріву є запорукою того, що страва прогріється рівномірно, залишаючись при цьому смачною та соковитою.

Використовувати мікрохвильову піч для розігріву готових страв дуже зручно. Але, щоб їжа не стала після перебування в печі сухою та несмачною, необхідно знати всі тонкощі використання приладу.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *