Кулінарія

Смачний морквяний салат: навчила подруга всю сім’ю морквину любити: вже тиждень готую. Це нова гостренькі заправка і 3 тонкощі смаку

Що може бути простіше морквяного салату – і складніше, ніж його новий рецепт. А новий рецепт є: салат вдається гострий, ніжний, з спритно хрусткою соковитою морквиною, ароматною заправкою.

І настрій піднімає – дуже гарний: яскравий, сонячний, веселий. А в салат вся сім’я закохалася, і готувати його можна кожен день – без перебільшення розлітається, незвичайний смак.

Ділюся новим простим рецептом: так салати салат з морквою (або з моркви) готувати варто.

Морквяний салат, смачна заправка, рецепт + інгредієнти

А рецепт простий, як і належить рецептом морквяного зимового, осіннього салату – і багатьох

1) Морквину натерти на тертці. Постаратися так, щоб нарізка була достовірніше – це красиво і ефектно

Злегка посолити, додати краплю оцту, обім’яти і залишити на 5-7 хвилин, щоб морквина пустила сік.

Хитрість №1. Ось така підготовка – запорука смаку і краси. Вона робить салат соковитим, моркву хрусткою, пікантною – і захищає салат від надлишку соку.

Так, сік буде – та ні, ми не будемо його зливати, якщо готуємо “на раз”, на обід, наприклад. Але – якщо плануємо залишити салат “на потім”, ставити в холодильник – сік краще злити: салат стане надмірно соковитим, навіть водянистим.

А ще – любителі селери можуть додати натертий на тертці корінь селери.

2) Натерти на крупній тертці яблуко – або дрібно нарізати.

Хитрість №2. А щоб яблуко не темніло – є хитрість.

Взбрызнем його лимонним соком – на велике яблуко 1 ч. л. достатньо. Змішати, добре і якісно.

Навіщо яблуку сік? Кислота захистить яблуко від потемніння – яблука швидко жовтіють. А лимон – відмінне порятунку для кольору. І він подарувати спритну родзинку, хороший аромат, пікантність.

А ще – в салаті яблуко в кашку не перетвориться – збереже щільність.

Скільки лимона потрібно? На велике, середнє яблуко – чайна ложка.

Або на салатник, де фігурує пара середніх яблук – сік половини лимона. А другу половину залишимо для заправки Хоча і без лимона зовсім заправка хороша.

3) Волоські горіхи подрібнити в дрібну крихту, майже в горіхову пил:) Для малої порції салату можна натерти на тертці або використовувати кавомолку

Часник дрібно порубати, дуже дрібно – або натерти на тертці. В крайньому випадку є старий, добрий прес – хоча це не найкраща ідея.

Хитрість №3. А щоб зберігся аромат і смак, гострота часнику – його краще не пропускати через прес.

Ефірні олії – леткі, вони випаровуються. А соку при використанні преса багато. І ми втратимо добру частину аромату і смаку часнику.

До речі: важливо. Часник додамо в заправку. Так він розподілиться краще, створюється багатогранний букет смаку, аромату.

4) Приготувати заправку – найсмачніше. І новий (для мене). Змішати в рівних частках майонез і сметану, 1 ч. л. столового хрону, трохи гірчиці, трохи лимонного соку (кількість інгредієнтів нижче), змішати, збиваючи.

За смаком підсолити, додати дрібку цукру для балансу смаку. І часник, а при бажанні – трохи чорного меленого перчика.

5) Заправити салат, змішати. Поставити перед подачею на 10 хвилин у холодильник, щоб інгредієнти поділилися ароматом, смаком, щоб морквина гарненько “просочилася” соусом. Всі

Інгредієнти:

Морква 3-4 шт. ;

Яблуко 1 шт. (велике);

Часник 3 зубці (середніх);

Горіхи 3-5 шт. (за смаком);

Лимонний сік 1 ч. л. ;

Для заправки:

Сметана 2-3 ст. л. (орієнтовно);

Майонез 2-3 ст. л. ;

Сік половини лимона;

Гірчиця до 1/2 ч. л. ;

Сіль, цукор за смаком;

Хрін столовий 1 ч. л. ;

Ось такий простий морквяний салат – не відірватися. Смачно, красиво – і настрій піднімає

Читайте також:

Підписуйтесь на канал, приходьте ще -в саду у Валентинки завжди гостям ради