Кулінарія

Котлети, які сміливо можна ставити на святковий стіл. Гості будуть випрошувати рецепт

Буду вдячна за лайк, коментар підписку на канал на ютуб.

***

Інгредієнти

Котлети

  • Прокручене м’ясо – фарш (мясний або курячий) – 1 кг;
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка середнього розміру;
  • Часник – 3 – 4 зубчики;
  • Яйце куряче сире – 1 штука;
  • Панірувальні сухарі – 4 – 5 столових ложок;
  • Молоко – 6 столових ложок;
  • Сіль, перець, спеції – за смаком.

Начинка

  • Яйце куряче, зварене круто – 2 штуки;
  • Сир (тверді сорти) – 150 грам;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Масло вершкове – 150 грам;

Для кляру

  • Яйце куряче сире – 1 штука;
  • Пиво світле – 1 / 2 склянки;
  • Борошно – 2 столові ложки;

Рослинна олія для смаження.

Як готувати

1. Приготувати фарш змішати з прокрученою м’ясом подрібнену цибулю і часник. Замочити в окремій ємності панірувальні сухарі в молоці і, після того, як вони набухнуть, змішати їх з м’ясом.

2. Додати сіль, перець, спеції. Перемішати до однорідності. Фарш на котлети готовий.

3. Яйце розім’яти виделкою, сир натерти на тертці, часник подрібнити перемішати все це з талим вершковим маслом. Це буде начинка.

4. Приготувати кляр, збити яйце, додати до нього пиво і борошно. Перемішати до однорідності.

5. З фаршу зробити коржик, на середину кожної покласти по столовій ложці начинки. Кожну котлетку занурити в кляр і обсмажити з обох боків до рум’яної скоринки.

Слід простежити, щоб вогонь був не надто сильним, інакше велика ймовірність, що зверху котлети підгорять, а усередині залишаться сирими.

В результаті котлети виходять смачними, ароматними, з соковитою сирною начинкою. Саме їм місце в центрі святкового столу!

***

Приємного апетиту!

З Новим роком!

З наступаючим Різдвом!

***

Ставте палець вгору статті і , додаю рецепти та корисні поради по веденню господарства щодня.

Підписуйтесь також , , , , і