Город

Чорна смородина на зиму: три кращих рецепта, від яких я ніколи не відмовлюся (всю зиму шкодували що зробили мало)

Сьогодні я хочу поділитися з вами трьома рецептами заготовки чорної смородини на зиму, якими користуюся протягом багатьох років і вважаю їх найбільш простими і вдалими.

Смородину потрібно перебрати, відірвати хвостики, вимити під проточною водою і висушити на рушнику.

Для першого способу відбираю саму стиглу ягоду і перекладаю на не великі контейнери, заповнюю приблизно на половину.

Решту смородину частинами пересипаю в чашу блендера і подрібнюю до стану пюре.

Перекладаю в миску і так подрібнюю всю ягоду.

У пюре додаю цукор за смаком і трохи перемішую, пробую на смак і, якщо потрібно, то додаю ще й цукор.

І збиваю міксером пюре з цукром, буквально 3-4 хвилини. За цей час цукор повністю розчиниться і пюре трохи збільшиться в об’ємі і стане більш густим.

І тепер зверху заливаю ягоди. Мої контейнери об’ємом 250 мл, для мене це самий зручний обсяг. Потрібно враховувати, що коли разморозите один контейнер смородини потрібно з’їсти буквально за 2 дні, вона довго в холодильнику зберігається не буде. Можна трохи постукати по столу, щоб мус рівномірно розподілився по формі.

Смородина виходить дуже смачна, виходять ягоди в мусі. Взимку її можна просто розморозити і їсти ложкою, як справжній десерт.

Для другого способу трохи смородини кладу в чашу блендера і буквально кілька секунд пробиваю. Виходить рубана смородина у власному соку. Якщо пробивати довше блендером, то смородина перетвориться в пюре. Також буде якщо в блендер покласти занадто багато ягід.

Додаю цукор до смородині, я додаю 300 грамів цукру на 1 кг ягід, але все залежить від цукристості ягід. Перемішую, потрібно щоб цукор повністю розчинився.

Перекладаю готову смородину в контейнери і прибираю на зберігання в морозильну камеру. Виходить смородина у власному соку, вона відмінно підійде для млинців, оладок, сиру або морозива.

Для третього способу чисту і суху смородину перекладаю в ящик для заморожування і прибираю в морозилку.

Коли ягода замерзне, перекладаю її в пакети і прибираю на зберігання в морозильну камеру.

Взимку печу з замороженими ягодами дуже смачні пироги, мафіни, готую швидкі десерти або просто додаю вранці в кашу або сир.

Більш докладний приготування дивіться в моєму відео:

Дякуємо, що довіряєте і робите заготовки на зиму разом зі мною.

А Ви як заготовлює ягоду на зиму? Чекаю Вас в коментарях!

Підписуйтесь на щоб не пропустити нові рецепти.

Вконтакте Наше співтовариство: